13 Ekim 2011 Perşembe

 
III. Kanyon Şarap Tadım Günleri Başlıyor
 

Şarap sektörünü bir araya getiren en önemli etkinliklerin başında gelen ’Kanyon Şarap Tadım Günleri’nin 3’üncüsü, İstanbul Kanyon’da, 21-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Geleneksel hale gelen ve şarapseverlerin merakla beklediği etkinlikte şarap üreticileri ile şarapseverler, 2011 bağbozumu sonrasında ilk kez biraraya gelecekler

 21-23 Ekim tarihleri arasında Kanyon’da gerçekleştirilecek olan III.Kanyon Şarap Tadım Günleri süresince yapılacak şarap etkinlikleri kapsamında ziyaretçiler, Türkiye’nin önde gelen şarap üreticileri tarafından kurulan tadım standlarında birbirinden lezzetli şarapları, üç gün boyunca 16:00- 20:00 saatleri arasında tatma fırsatı yakalayabilecekler. III.Kanyon Şarap Tadım Günleri’ne katılacak 18 üretici arasında bulunan Arcadia, Büyülübağ, Chateau Nuzun, Diren, Doluca, Gülor, Kavaklıdere, Kayra, Kocabağ, Küp, Pamukkale, Paşaeli, Selendi, Sevilen, Umurbey, Vinkara, Yazgan, Yücel markalarının yaklaşık 160 farklı şarabı etkinlik süresince şarapseverlerle buluşacak.


Etkinlik kapsamında Kanyon Bistrot Coco’da ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan ’Şarap Seminer ve Sohbetleri’nde;  yemek ve şarap uyumunun temel kuralları, İtalyan şarapları ve şarapçılığı, yıllandırılabilen ve genç içilmesi gereken şarapların özellikleri, şarapta denge, uzunluk, yuvarlaklık nedir, sommelier, winemaker, önolog kimdir, önoloji nedir gibi konulara yer verilecek. Ayrıca meşhur ’Ne yerseniz O’sunuz ya da Ne iseniz O’nu yersiniz’ sözlerinden yola çıkarak yiyecekler ve içeceklerle özel bağlarımızı nasıl oluşturduğumuzu ve bunun farkına vararak nasıl daha fazla keyfini çıkaracağımızı sağlıklı beslenme ve performans koçu Nezahat Elden, ”Şarapla Sohbet-Aromalar” konulu sunumunda şarapseverlerle paylaşacak.

ETKİNLİK TAKVİMİ :

21 Ekim  2011  Cuma
19:00  III.Kanyon Şarap Tadım Günleri  Açılış  Kokteyli
Yer: Etkinlik alanı

22 Ekim  2011  Cumartesi
17:00   Yemek ve Şarap uyumunun  sırları?
Jean Luc Colin- Önolog
Yer : BISTROT COCO   Kat : G

18:00  İtalyan Şarapları ve Şarapçılığı
Burak Demirel- Önolog
Yer : BISTROT COCO   Kat : G

19:00  Genç ve Yıllandırılabilen şaraplar? Özellikleri, üretimleri, tadım ve servisleri
Saba Açıkgöz - Önolog
Yer : BISTROT COCO   Kat : G

23 Ekim  2011  Pazar
17:00 Şarapla sohbet - Aromalar
Nezahat Elden – Gıda Mühendisi
Yer : BISTROT COCO   Kat : G

18:00 Şarapta denge, gövde, uzunluk, yuvarlaklık nedir?
Jean Luc Colin- Önolog
Yer : BISTROT COCO   Kat : G

19:00 Önoloji, Önolog, Winemaker, Sommelier nedir? Kimdir?
Saba Açıkgöz- Önolog
Yer : BISTROT COCO   Kat : G

*Etkinlik süresince her gün; 16:00 – 20:00 saatleri  arasında  şarap üretici tadım  standlarından  160’a  yakın  şarap tadımı  yapılabilecektir.

Editöre Notlar:
web: www.kanyonsaraptadimgunleri.com
Facebook: www.facebook.com/Kanyonsaraptadimgunleri
Twitter: http://twitter.com/#!/KanyondaEkimde
Afiş görseli için  : http://www.kanyonsaraptadimgunleri.com/index.html

Kim Kimdir?
Jean Luc Colin : Fransa’daki üst düzey eğitimine Nantes Üniversitesinde gıda tarımına uygulanmış bitki fizyolojisi eğitimi (Maîtrise Physiologie Végétale appliquée à l’agroalimentaire Université de Nantes, 1988) alarak başladı. Daha sonra Bağcılık ve Şarapçılık üzerine Bordeaux Üniversitesi’nde eğitimine başladı (Diplôme d’Etudes Approfondies en Ampélologie et Oenologie Université de Bordeaux, 1989) ve bu eğitimini Şarap Uzmanlığı bölümüyle tamamladı (Diplôme National d’Oenologie (Université de Bordeaux, 1990).

Profesyonel hayatına 1990–1991 yıllarında başlayarak Bordeaux (Pessac-Leognan ve Barsac) ve Armagnac'da çeşitli şatolarda yardımcı şarap üretim uzmanı olarak çalışan Colin;

1991–2002 yılları arasında Kavaklıdere şarapları AŞ'de şarap üretim sorumlusu olarak çalıştı. Kavaklıdere firmasında, özellikle Türkiye bağcılık ve şarapçılık sektörüne Narince, Öküzgözü, Boğazkere ve Kalecik Karası üzümlerin üretilmesine destek vererek bunlardan yapılan monosepaj şarapların piyasaya sunulmasını sağladı.

2002 yılında Anatolian Vineyards şirketini kurdu ve danışmanlık hizmeti vermeye başladı:

Sevilen 2002–2004 ,Pamukkale 2002–2004 ,Mey – Kayra 2004–2006, Selendi 2002, Yücel Vineyards 2006, Umurbey Şarapları 2006, Diren Şarapları 2006


Saba Açıkgöz  : 2001 yılında Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nü bitirdikten sonra, Bordeaux II Victor Segalen Üniversitesi Önoloji Bölümüne devam ederek Önolog unvanı aldı (Oenologue Diplômé d'Etat Université de Bordeaux 2005).Açıkgöz; üç yıl boyunca Domaine De Cantemerle'de (AC Bordeaux Supérieur) hem bağcılık yönetiminde hem de şarap üretim sorumlusu olarak çalıştı (2003–2005).

Daha sonra Château Gruaud-Larose'da (Grand Cru Classé en 1855) kısa bir süre, fermantasyon yöntem iyileştirilmesinden sorumlu şarap üretim uzmanı olarak çalışan Açıkgöz; 2005 yılında Türkiye'ye dönerek 2005 ve 2006 hasat kampanyaları sırasında Mey AŞ'de Önolog olarak görev yaptı.

Daha sonra Jean Luc Colin ile birlikte çalışmak üzere, 2006 yılında Anatolian Vineyards şirketine ortak olarak, danışmanlık hizmetine başladı.

 Burak Demirel  : İtalyan Lisesi’nde öğrenimini tamamladıktan sonra İtalya’ya giden Demirel, 1991-1996 yılları arasında İtalya Ancona Üniversitesi’nde  önoloji ve bağcılık bölümlerini okudu. Stajlarını 1998 yılına kadar , Cantina Sociale del Conero,  Colonnara ve Fattoria della terazza’da üzüm üretimi, bağ geliştirme ve yapımı- şarap üretimi ve yapımı – şarap analiz ve kontrolleri konularında yaptı.

1999 yılında Kavaklıdere Şaraplarında üretim bölümünde görev almak üzere yurda dönen Demirel, .2007 senesinden itibaren Namık Kemal Üniversitesine bağlı Şarap Teknolojisi ve Bağ Teknikleri meslek yüksek okulunda verdiği mesleki derslerin yanı sıra aynı üniversitede serbest öğretim görevlisi olarak çalışmalarını sürdürüyor. 

Kurucusu olduğu, şarap ve gıda sektöründe faaliyet gösteren ve danışmanlık yapan Der Şarapçılık firması ile halen şarap üreten bir çok üretici firmaya da gerek üretim araçları konularında gerekse üretim danışmanlığı hizmeti vermektedir.

 Nezahat Elden : 1969 Ankara doğumlu olan Nezahat Elden, Hacettepe Üniversite’si Gıda Mühendisliği eğitiminin ardından USAID bursu ile  Arizona Devlet Üniversitesi’nde gıda ürünleri satış ve pazarlama eğitimi aldı. Türkiye’de gıda endüstrisine uzun yıllar hizmet etti. Dünyanın önde gelen şirketlerinden International Flavors and Fragrances, Unilever ve Diageo gibi firmalarda Türkiye, Kafkaslar ve Orta Asya pazarlarında satış ve pazarlama faaliyetlerini yönetti.

2003 yılında Koç Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisansını tamamladıktan sonra Markathink Stratejik Yönetim ve Pazarlama Danışmanlığı platformunu geliştirdi. Bu platformda hem yurt içi hem de yurt dışında pek çok şirkete danışmanlık hizmeti verdi. Bu şirketlerden bir tanesi de İngiltere’de English Wine Groups’tur. English Wine Groups ile birlikte Türkiye’de ilk defa şarap bar ve butik kavramını geliştirdi. Vinhills Şarap Bar ve Butik’lerinin ilkini açtı ve yönetti. 

İnsanın yaptığı her işte farkına vararak yapmasının ve keyif almasının önemine inanan Nezahat Elden şu anda sağlıklı beslenme ve performans koçluğu yapmaktadır. Ne yerseniz o’sunuz ya da Ne iseniz O’nu yersiniz sözlerinden yola çıkarak yiyecekler ve içeceklerle özel bağlarımızı nasıl oluşturduğumuzu ve bunun farkına vararak nasıl daha fazla keyfini çıkaracağımızı paylaşmak üzere farklı atölye çalışmaları sunmaktadır. Farkında İletişim, İşte Sağlık, İşte Beslenme, İşte Spor, Duymak ve Farkına Varmak gibi atölye çalışmaları vardır

Üzüm bağlarının verimliliğini artıran akıllı robot

“Bu küçük robot 45 derece eğimli arazilere bile tırmanıp üzüm bağlarının haritasını dahi çıkarabiliyor. Bu aygıtı icat edenler bu durum...