Port Alaçatı, kalabalık şehirlerin ve normal yaşamın yorucu temposundan kurtulmak isteyenlere sakin bir yaşam stili, aktif bir ortam arayanlara ise sörf, yelken, derin deniz balıkçılığı ve diğer pek çok spor olanakları ve farklı etkinlikler sunuyor.
Port Alaçatı 2011 yazına bir şarap etkinliği ile başlıyor. Port Alaçatı Şarap Festivali süresince yapılacak “Şarap” etkinlikleri kapsamında, ziyaretçiler, Türkiye’nin önde gelen şarap üreticileri tarafından kurulan tadım stantlarında birbirinden lezzetli şarapları tatma fırsatı yakalayabilecekler. Şarap tadımları, 24-25-26 Haziran 2011 tarihlerinde 18:00-22:00 saatleri arasında gerçekleşecek.
15 ayrı üreticinin 130’a yakın şarabını tatma fırsatı şarapseverleri bekliyor!
katılacak üreticiler arasında Arcadia, Büyülübağ, Diren, Doluca, Kavaklıdere, Kayra, Pamukkale, Sevilen, Şato Nuzun, Umurbey, Urla, Vinkara, Vinoluş, Yazgan ve Yücel firmaları yer alıyor.
;
Seminerler ve söyleşiler
ETKİNLİK TAKVİMİ
> 24 Haziran 2011 Cuma
Port Alaçatı Şarap Festivali Açılış Kokteyli
19:00 / Port Alaçatı Etkinlik Alanı
> 25 Haziran 2011 Cumartesi
Şarapta Meşe
19:00 / Deli Deli Resto-Bar
Jean Luc Colin - Önolog
Eski Dünya - Yeni Dünya Şarapları & Şarapçılığı
20:00 / Deli Deli Resto-Bar
Perran Arıbal - Şarap Eğitmeni
> 26 Haziran 2011 Pazar
Monosepaj & Kupaj Şaraplar
19:00 / Deli Deli Resto-Bar
Jean Luc Colin - Önolog
Öküzgözü & Boğazkere Üzümleri
20:00 / Deli Deli Resto-Bar
Saba Açıkgöz – Önolog
> 24 - 25 Haziran Cuma - Cumartesi
18:00 – 22:00 saatleri arasında şarap üretici tadım stantlarından 130’a yakın şarabın tadımı yapılabilecektir.
Etkinlik Dijital Mecra Bilgileri:
Twitter: http://twitter.com/PortSarapFest
Basın bültenini , etkinlik posterini jpg ve pdf olarak etkinlik web sitesinde iletişim bölümünden indirebilirsiniz.
KİM KİMDİR?
Jean Luc Colin
Fransa’daki üst düzey eğitimine Nantes Üniversitesi’nde Gıda Tarımına Uygulanmış Bitki Fizyolojisi Eğitimi (Maîtrise Physiologie Végétale appliquée à l’agroalimentaire Université de Nantes, 1988) alarak başladı. Daha sonra Bağcılık ve Şarapçılık üzerine Bordeaux Üniversitesi’nde eğitimine devam etti (Diplôme d’Etudes Approfondies en Ampélologie et Oenologie Université de Bordeaux, 1989) ve bu eğitimini Şarap Uzmanlığı bölümüyle tamamladı (Diplôme National d’Oenologie (Université de Bordeaux, 1990).
Profesyonel hayatına 1990–1991 yıllarında başlayarak Bordeaux (Pessac-Leognan ve Barsac) ve Armagnac'da çeşitli satolarda yardımcı şarap üretim uzmanı olarak çalısan Colin;1991–2002 yılları arasında Kavaklıdere Şarapları A.Ş.'de şarap üretim sorumlusu olarak çalıştı. Kavaklıdere firmasında, özellikle Türkiye bağcılık ve şarapçılık sektörüne Narince, Öküzgözü, Boğazkere ve Kalecik Karası üzümlerin üretilmesine destek vererek bunlardan yapılan monosepaj şarapların piyasaya sunulmasını sağladı. 2002 yılında Anatolian Vineyards şirketini kurdu ve danışmanlık hizmeti vermeye başladı:
Sevilen 2002–2004, Pamukkale 2002–2004, Mey – Kayra 2004–2006, Selendi 2002, Yücel Vineyards 2006, Umurbey Şarapları 2006, Diren Şarapları 2006
Perran Arıbal
Ankaralı olan Arıbal, uzun yıllardır içinde bulunduğu şarap sektörüne; 1997 yılında Kavaklıdere Şarapları A.Ş.’ de Halkla İlişkiler, Eğitim ve Reklam Sorumlusu olarak adım atmıştır. 2005 Şubat ayında emekli olduğu Kavaklıdere Şarapları’nda bulunduğu süre içerisinde hem nihai tüketici hem servis personeli hem de şarap sektörü çalışanlarının eğitiminde farklı tekniklerin yaratılması ve gerçekleştirilmesi, tadım organizasyonları, yeni ürün lansmanları, basın ilişkileri gibi pazarlama ve tanıtım konularında çalışmıştır.
2005 Şubat'ında ise İstanbul'a gelerek, 2007 yılına kadar, sektörde bulunan Napa California Şarapları, Kerme Fransız Şarapları ve Corvus ile tadım, eğitim ve tanıtım konularında sürdürdüğü çalışmalarını Kayra Şarap Akademisi Eğitim Müdürü olarak devam ettirmiştir.
Kasım 2008 itibariyle, tarafsız ve atölye çalışmaları ağırlıklı eğitimler veren “Anatolian Wineyards” ekibiyle birliktedir.
Ocak 2010 tarihi itibariyle şarap, zeytin ve zeytinyağı, çay, kahve başta olmak kaydıyla tüm Gusto Lezzetler ile ilgili etkinlikler düzenleyen ve sektörel işbirliği – güç birliği projeleri üreten Vinovasyon Ltd. Şti.’nin kurucularındandır.
Saba Açıkgöz
2001 yılında Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nü bitirdikten sonra, Bordeaux II Victor Segalen Üniversitesi Önoloji Bölümüne devam ederek Önolog unvanı aldı (Oenologue Diplômé d'Etat Université de Bordeaux 2005). Açıkgöz; üç yıl boyunca Domaine De Cantemerle'de (AC Bordeaux Supérieur) hem bağcılık yönetiminde hem de şarap üretim sorumlusu olarak çalıştı (2003–2005).
Daha sonra Château Gruaud-Larose'da (Grand Cru Classé en 1855) kısa bir süre, fermantasyon yöntem iyileştirilmesinden sorumlu şarap üretim uzmanı olarak çalışan Açıkgöz; 2005 yılında Türkiye'ye dönerek 2005 ve 2006 hasat kampanyaları sırasında Mey A.Ş.'de Önolog olarak görev yaptı.
Daha sonra Jean Luc Colin ile birlikte çalışmak üzere, 2006 yılında Anatolian Vineyards şirketine ortak olarak, danışmanlık hizmetine başladı.
Vinovasyon
Organizasyon Direktörü : Perran Arıbal
İletişim bilgileri:
T : 0 216 478 63 19 begin_of_the_skype_highlighting 0 216 478 63 19 end_of_the_skype_highlighting
F : 0 216 478 30 97
C : 0 532 281 44 56 begin_of_the_skype_highlighting 0 532 281 44 56 end_of_the_skype_highlighting
C : 0 532 234 38 64
Port Alaçatı
Koordinasyon: Derya Yıldırım
İletişim bilgileri:
T: 0232 716 63 73 begin_of_the_skype_highlighting 0232 716 63 73 end_of_the_skype_highlighting
F: 0232 716 63 65
C: 0533 252 87 71
M: dyildirim@portalacati.com.tr