2 Ağustos 2011 Salı

Elektrikçi, kaportacı, camcı ve motorcu bir araya gelmişler,ortaklaşa araba tamir ediliyor

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Emin İnağ, küçük esnafın büyük marketlerden zarar görmemesi için Ticaret ve Sanayi Bakanlığı tarafından 'esnafın kümeleşmesi" kararı alındığını belirtti.

Inağ: "Esnaf olarak bazı konularda zayıfız"
Esnafın büyük marketlerden etkilenmemesi için biraraya gelmesi gerektiğini ifade eden Emin İnağ, "Büyük alışveriş mağazalarının olduğu yerde esnaf da bitiyor. Bu bir gerçek. Ama çözüm için esnafın bir araya gelmesi gerekir. Edirne'de bunun bir örneği yaşanıyor. Elektrikçi, kaportacı, camcı ve motorcu bir araya gelmişler. Sigorta şirketleri ile anlaşmışlar. Aralarından kaportacıyı yetkili seçmişler. Kaportacı arabanın ne arızası varsa alıyor. Sonra ortaklaşa araba tamir ediliyor. Servislerden yarı fiyata yapılıyorve de araba yıkanarak teslim ediliyor. Ufak tefek işleri varsa onlar da yapılıyor ve para alınmıyor. Diğer iş kolları ile ilgili de konfederasyonun bazı projeleri var. Mesela örnek kasap veya bakkal dükkanı. Birkaç lokantayı birleştirmeye çalışıyoruz. Mesela Bursa'da 100 bakkal bir araya geldi. Günbak diye bir şirket açtılar. Şimdi bu örnek gözleniyor. Biz esnaflar bazı konularda zayıfız. Biz işletme bilmiyoruz. Bunu başarabilir miyiz, bilemiyoruz. Buna federasyonlar önderlik edecek" dedi.

S.D Notu: Şarap sektöründe de  benzer işbirlikleri  olması dileğiyle. 

Üzüm bağlarının verimliliğini artıran akıllı robot

“Bu küçük robot 45 derece eğimli arazilere bile tırmanıp üzüm bağlarının haritasını dahi çıkarabiliyor. Bu aygıtı icat edenler bu durum...