15 Şubat 2012 Çarşamba

6. Uluslararası Brezilya Şarap Yarışması


 
Brezilya'da 3-6 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan
6. Uluslararası Şarap Yarışmasına ait Türkçe ve İngilizce olarak düzenlenmiş
bir duyuru  bilgileri  aşağıdadır. 


Bu yıl, 3 -6 Haziran tarihleri arasında Brezilya Enoloji Derneği (ABE), Uluslararası Bağ ve Şarap Örgütü  (OIV) ve Uluslararası Enology Birliği (UIOE)’nin katkılarıyla Brezilya, Rio Grande do Sul eyaleti, Bento Gonçalves şehrinde 6. Uluslararası Şarap Yarışması’na   ev sahipliği yapacaktır .

Uluslararası en yüksek prestijli uzmanların başkanlık edeceği ve OIV ve UIOE’nin kural ve normlarına göre düzenlenecek yarışma Brezilya’nın en geniş ve geleneksel şarap üretim bölgesinde yapılacaktır. Bu olay; deneyim paylaşımı, kişisel görüşmeler ve özellikle dünyanın önde gelen uzmanlarının desteğiyle ABE’nin bu yarışmada sunulacak en iyi şaraplar için sertifika düzenlemeye fırsat verilmesi, profesyonel ve teknolojik değişim için bir fırsat yaratacaktır.

2010 yılında düzenlenen bir önceki yarışmaya, 10 farklı ülkeden 55 çeşnicibaşının değerlendirdiği 15 ülkeden 457 örneğin katılımı gerçekleşti. Girişim Brezilya şarap üretimi imajının dünya çapında güçlenmesine  yardımcı olmuştur.

6. Uluslararası Şarap Yarışması hakkında ek bilgi Konsolosluğumuz Ticari Departmanı ve  http://www.enologia.org.br/pt/component/kc2/item/28-concurso-internacional-de-vinhos-do-brasil linki vasıtasıyla elde edilebilir.


 

This year, between the 3rd and 6th June, the Brazilian Association of Enology (ABE) will host the VI
International Competition of Wines in Brazil in the city of Bento Gonçalves, state of Rio Grande do Sul, Brazil, with the support of the International Organization of Vine and Wine (OIV) and the International Union of Oenologues (UIOE)

The event will take place in the largest and most traditional wine-producing region of Brazil and will be chaired by judges of the highest international prestige and will follow the rules and norms established by the OIV and UIOE. It will be an opportunity for professional and technological exchanges, sharing experiences, meeting personally and especially for allowing ABE to issue certifications for the best wines that will be presented in the contest, with the support of the world’s leading experts.

The previous edition of the competition in 2010 had the participation of 457 samples from 15 countries, which were evaluated by a panel of 55 tasters from 10 different countries. The initiative has helped to strengthen worldwide the image of quality of the Brazilian wine production.

Additional information about the VI International Competition of Wines in Brazil can be obtained through the Trade Promotion Sector (SECOM) of this Consulate and the link



Mustafa DOLU
BREZİLYA İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU
Harbiye Mahallesi Askerocağı Caddesi
No:9 Süzer Plaza Kat:4
Elmadağ Şişli İSTANBUL

Tel: 0212 252 00 13
Fax: 0212 252 10 57
E-mail:  




                                                                                                                

Üzüm bağlarının verimliliğini artıran akıllı robot

“Bu küçük robot 45 derece eğimli arazilere bile tırmanıp üzüm bağlarının haritasını dahi çıkarabiliyor. Bu aygıtı icat edenler bu durum...