30 Haziran 2015 Salı


Dünyaca Ünlü 9 Yemek Festivali


Ah ah… Festivaller ne güzeldir öyle değil mi? Eğlenceler, bir sürü mutlu insan, birlikte olmanın coşkusu ve sırf hayır için yok paraya satılan o güzelim yiyecekler. Bazense festivaller sırf bu yemekler üzerine dönüyor ve olay yemek festivaline dönüşüyor. İştah açıcı bu festivallerin en ünlülerine gelin beraber göz atalım.
dunyaca unlu 9 yemek festivali 02

9.Havai Yemek ve Şarap Festivali

Eylül ayında gerçekleşen ve 4 gün süren bu festivalde her gün için ayrı bilet satılıyor. Festivale şefler, mutfak çalışanları ve şarap üreticileri katılıyor. Oldukça coşkulu bir şekilde gerçekleşen bu festivalde ne yemekler pişiyordur kimbilir!
dunyaca unlu 9 yemek festivali 08

8.Erfoud Hurma Festivali

Sahra çölünde bir vaha olan Erfoud’da her yıl ekim ayında gerçekleşen bu festival, Faslılar için çok değerli bir meyve olan hurmanın hasat mevsiminde gerçekleşiyor ve 3 gün sürüyor. 3 gün boyunca çeşitli hurmalar tadılabileceği gibi aynı zamanda doğunun otantik tatları da sergileniyor.
dunyaca unlu 9 yemek festivali 01

7.Gilroy Sarımsak Festivali

Sarımsak kokusu nedeniyle pek sevmediğimiz bir sebze olsa da bu festivalde neredeyse her şeyin içine girmeyi başarıyor. En aklınıza gelmeyecek şeylerde bile sarımsağın bulunduğu bu festival, sarımsağın vatanı olan California’da, temmuz aylarında gerçekleşiyor. Eğer bir gün sarımsaklı dondurma gibi değişik bir tat denemek isterseniz yolunuzu düşürmenizi öneririz.
dunyaca unlu 9 yemek festivali 07

6.Fransa Kestane Festivali

Ekim ayında başlayan ve yaklaşık 2 hafta süren kestane festivali oldukça büyüleyici geçiyor. Kestanenin o mis gibi kokusu ve hafif kömür kokusuna bürünüyor Fransa. Her yıl başka bir kentte gerçekleşen bu festivalde hem içine kestane katılan yiyecekler, ziyaretçilere sunuluyor, hem de keyifli vakit geçirebilmeleri için müzik etkinlikleri gerçekleştiriliyor, küçük dükkanlar sergileniyor ve kestaneli tatlar yetmezmiş gibi bir de yerel ve bölgesel tatlar da satılıyor. Kestaneyi sevenlerin kaçırmaması gereken bir festival.
dunyaca unlu 9 yemek festivali 04

5.Great British Peynir Festivali

Eylülün son haftasında, İngiltere’de, Galler’in başkenti Cardiff’te tam peynir meraklılarına göre bir festival düzenleniyor. Bu festivalde yaklaşık 500 tane peynir çeşidi sergileniyor. Çeşitli etkinliklerle karşımıza çıkan peynirlere aynı zamanda yöresel şaraplar, biralar da eşlik ediyor. Galler’in organik ve sıradışı lezzetleri de festivalde kendisine yer bulmayı başarıyor.
dunyaca unlu 9 yemek festivali 03

4.Sidney Uluslararası Yemek Festivali

Her yıl Sidney’de ekim ayında başlayan ve bir ay boyunca süren bu festivale birçok ülkeden şefler ve mutfaklar katılıyor. Hem doğunun hem batının yemeklerini tadabileceğiniz, otantik ve modern lezzetler arasında tatlı bir kararsızlık yaşamanızı sağlayacak bu festival ziyaretçilerini bekliyor.
dunyaca unlu 9 yemek festivali 05

3.Maine Istakoz Festivali

Amerika’nın Rockland şehrinde temmuz ve ağustos aylarında düzenlenen bu festival dünyanın en büyük deniz ürünleri festivallerinden biridir. Ülkedeki birçok deniz ürünleri lokantasının katıldığı bu festivalde bine yakın gönüllü çalışıyor. Festival sonunda ise en büyük ıstakozu yapan ekibe ödül veriliyor.
dunyaca unlu 9 yemek festivali 11

2.Russin Hasat Festivali

İsviçre’de Cenova yakınlarındaki Russin şaraplarıyla ünlüdür. Bu nedenle Russin için üzüm hasadı çok önemlidir ve her sene üzüm hasadı yapılırken bir festival düzenleniyor. Bu festivalde üzümler sıkılıyor ve değerlendiriliyor. Aynı zamanda meyveli tartlar, peynirler, ekmekler de karşımıza çıkıyor. Müziğin hiç susmadığı bir festival olan bu hasat festivaline her sene yaklaşık 15 bin kişi katılıyor.
dunyaca unlu 9 yemek festivali 10

1.Brugge Çikolata Festivali

İşte en güzelini en sona bıraktım!
dunyaca unlu 9 yemek festivali 09
Çikolatasıyla bir harikalar yaratan Belçika’nın Brugge şehrinde her yıl kasım ayında mis kokulu, pek lezetli bir festival gerçekleşiyor. 4 gün boyunca çikolatadan heykeller yapılıyor, eğlenceli yarışmalar düzenleniyor ve elbette ki en önemlisi kilolarca çikolata tüketiliyor. Ancak elbette festivalde sadece sıradan çikolatalar değil, oldukça özel çikolatalar da kendine yer buluyor.

Üzüm bağlarının verimliliğini artıran akıllı robot

“Bu küçük robot 45 derece eğimli arazilere bile tırmanıp üzüm bağlarının haritasını dahi çıkarabiliyor. Bu aygıtı icat edenler bu durum...