31 Temmuz 2015 Cuma

Spa keyfinde başka bir boyut: Japonya, kırmızı şarap dolu havuzlarda rahatlama imkanı sunuyor

Spa keyfinde başka bir boyut: Japonya, kırmızı şarap dolu havuzlarda rahatlama imkanı sunuyor










Gün geçmiyor ki Japonlar ulus olarak bir başka tuhaf icatla karşımıza çıkmasın ve bizi şaşırtmasın. Görünen o ki, küçücük adaya sığmayıp taşan garip fikirleri sağ olsun, Japonlar bu kez de insanları kırmızı şarap dolu spalarda rahatlatmaya hazırlanıyor.
RADİKAL - Japonya ’daki Yunnesun Spa Resort adındaki işletme spa hizmetinde çıtayı arşa yükseltti: Spanın ziyaretçileri kırmızı şarap doluhavuzlarda rahatlayıp keyif yapıyorlar. Hakone’de bulunan işletmenin diğerlerinden oldukça farklı olan tek spasının bu olmadığını da söyleyebiliriz zira otelde yeşil çay , kahve ve sake dolu havuzlarda da günün stresini atmak mümkün.

Elite Readers'da yer alan habere göre bir eğlence parkının içinde bulunan bu tesis aslında türünün ilk örneği ama ilhamını çok eski zamanlardan almış. Rivayete göre Kleopatra’da zamanında şarap dolu küvetlerde keyif yaparmış. Şarabın rahatlatıcı etkisini bu şekilde kullanan ilk tedavi yöntemi olmasa da, spalarda şarabı ana madde olarak kullanan ilk işletme olma özelliğini de taşıyor burası. Hizmet şimdilik senenin yalnızca 12 günü sunuluyor. Fotoğraflara bakılırsa ziyaretçiler hizmetten oldukça memnun.


Spada bu hizmetler dışında çocuklar için de bir takım sıcak çikolatalı eğlenceler mevcut.Kahve ve yeşil çay dolu olan spaların içindekilerin sıcak olmadığını umuyoruz.

Üzüm bağlarının verimliliğini artıran akıllı robot

“Bu küçük robot 45 derece eğimli arazilere bile tırmanıp üzüm bağlarının haritasını dahi çıkarabiliyor. Bu aygıtı icat edenler bu durum...