9 Ekim 2011 Pazar

Perakende ve açık alkollü içki satış belgesi başvurularında istenecek belgelerde değişikliğe gidildi .

09.10.2011





Perakende ve açık alkollü içki satış belgesi başvurularında istenecek belgelerde "Vergi mükellefiyet kaydına ilişkin belge" yerine "Kayıtlı olduğu vergi dairesi adı ve vergi kimlik numarasının yazılı beyanı" istenecek. ANKARA (ANKA) - 

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu, tütün mamulleri ve alkollü içeceklerin satışına yönelik yönetmelikte değişikliğe gitti. Böylece perakende ve açık alkollü içki satış belgesi başvurularında istenecek belgelerde "Vergi mükellefiyet kaydına ilişkin belge" yerine "Kayıtlı olduğu vergi dairesi adı ve vergi kimlik numarasının yazılı beyanı" istenecek.
Tütün Ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun Tütün Mamulleri Ve Alkollü İçkilerin Satışına Ve Sunumuna İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'i Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Yönetmeliğin "Satış Belgelerinde İlişkin Esaslar" başlığı altında yer alan perakende ve açık alkollü içki satış belgesi başvurularında başvuru formuna, başvurunun niteliğine göre istenecek belgelerde değişikliğe gidildi. Böylece "Vergi mükellefiyet kaydına ilişkin belge" yerine "Kayıtlı olduğu vergi dairesi adı ve vergi kimlik numarasının yazılı beyanı" istenecek.
Ayrıca aynı başlık altında yer alan Toptan satış belgesi başvurularında değişik yapıldı. Buna göre, "toptan satışı yapılması istenilen ürünlerin, üreticisinden veya ithalatçısından alınmış yetki belgesinin aslı veya noter onaylı örneği, üretici ve ithalatçıların toptan satış belgesi başvurularında Kurum mevzuatı doğrultusunda almış oldukları üretim/ithalat veya dağıtım izin belgelerinin örneği" tanımındaki "noter onaylı örneği" ibaresi "yetkilendirilmiş merci tarafından onaylı örneği" olarak değiştirildi.
Aynı fıkranın "Vergi mükellefiyet kaydına ilişkin belge" maddesi "Kayıtlı olduğu vergi dairesi adı ve vergi kimlik numarasının yazılı beyanı" olarak değiştirildi.(ANKA)

Üzüm bağlarının verimliliğini artıran akıllı robot

“Bu küçük robot 45 derece eğimli arazilere bile tırmanıp üzüm bağlarının haritasını dahi çıkarabiliyor. Bu aygıtı icat edenler bu durum...