3 Ekim 2011 Pazartesi

Trilyon dolarlık balonlar patlamak için gün sayıyor!

Dünya 2007’de 12 trilyon dolarlık ABD mortgage sektöründen kaynaklanan arızanın kötü sonuçlarını çözemedi!
03 Ekim 2011
Trilyon dolarlık balonlar patlamak için gün sayıyor!
Dünya ekonomisi ABD ve AB’ye yönelik felaket senaryolarıyla boğuşurken piyasalar üzerinde oluşan yeni bulutlar bugüne kadar ‘küresel ekonomi’ olarak tanıdığımız ve bildiğimiz hemen her şeyi yok etmek üzere. 2007’de 12 trilyon dolarlık ABD mortgage sektörünün 5 trilyon dolarlık düşük gelirlilere ait bölümünde meydana gelen bir arızanın daha sonra dünya borsalarından yaklaşık 40 trilyon doları silip süpürdüğünü gördük. Ardından ülkeler batmakta olan şirketlerini kurtarmak için dünya genelinde 3 trilyon dolara yakın harcama yaptı. Şirketler kısmen kurtuldu ancak şimdi de ülkeler batma noktasına geldi.

SAATLİ BOMBALAR HAZIR!
Ekonomi dünyası bu gelişmelerle oyalanırken kriz sonrası gerektiği gibi düzenlenmeyen piyasalarda kumarhaneleri aratmayacak nitelikte ‘yatırım aracı tasarımı ve pazarlanması’ devam etti. Piyasalar Yunanistan’ın, dolayısıyla Euro Bölgesi’nin kurtulup kurtulmayacağını tartışadursun arka planda trilyon dolarlık balonlar adeta birer saatli bomba gibi geri saymaya devam ediyor.

DÖVİZ 955 TRİLYON DOLARI AŞTI
Yatırım uzmanları piyasaların düştüğü ortamda kâr vaat eden yatırım araçları ararken spekülasyonların şişirdiği balonlar insanın hayal gücünü geride bırakıyor. Dünya üzerinde 1 yıl içerisinde üretilen tüm mal ve hizmetlerin toplamı 63 trilyon dolar (Ş.A Notu:Dünyanın  gerçek varlığı) seviyesindeyken spekülasyonların ana hedefi olan döviz sektöründe ise şişen balonun büyüklüğü 955 trilyon  doları ( Ş.A Notu: gerçekte  olmayan ama  olduğunu sandığımız varlık) geride bıraktı. ( Ş.A Notu: Bankacıların uydurduğu  hiç bir değeri olmayan finasal araçlar. Korkunç....)

BANKALAR UÇUYOR: 10 BANKA ZİRVEYE KOYDU
ABD’li bankaların şirket gelirleri içerisindeki payı 30 yıl önce yüzde 12 seviyesindeyken bu rakam 2011’de yüzde 32’ye çıktı. ABD’li 10 banka ABD finans sektörünün yüzde 70’ini oluşturuyor.

MAHMUT SANCAK

Üzüm bağlarının verimliliğini artıran akıllı robot

“Bu küçük robot 45 derece eğimli arazilere bile tırmanıp üzüm bağlarının haritasını dahi çıkarabiliyor. Bu aygıtı icat edenler bu durum...