2 Mart 2012 Cuma

Iphone Şarap Uygulamaları

Günümüzde birçok insan artık akıllı cep telefonu kullanıyor. Telefonlarda birçok konu ile ilgili mobil uygulama bulabiliyoruz 
Bu uygulamaların sağladığı kolaylıklar kullanıcıları her geçen gün daha çok kendine bağlıyor. Mesela arattığımız tek bir kelimeye karşılık o konu ile ilgili yüzlerce uygulama bulabiliyoruz.
Bugün sizlerle paylaştığım infografikte ilgi alanı şarap olan insanlar için mobil uygulamalar hakkında birkaç minik dip not yer alıyor.
Açıkçası Iphone uygulamalarında Itunes’un şarap konusunda pek de başarılı olduğunu söyleyemeyeceğim.
Neden mi?
Itunes içeriğinde şarap ile ilgili 452 adet uygulama yer almaktadır. Ancak sevinmeyin çünkü bunların yarısından çoğu oylandığında iki yıldızdan daha az beğeni toplamış uygulamalar.
Bu uygulamalardan sadece 28 tanesi beş yıldızlı uygulamalar içerisinde yer alıyor, dolayısıyla şarap ile ilgilenen Iphone kullanıcıları bu uygulamalardan pek faydalanamayacak gibi gözüküyor.
Bu 452 adet uygulamanın 162 tanesi W harfi ile başlıyor.
Şarap iphone ugulamaları içerik olarak eğlence, seyahat, rastaurant, şarap gibi konu başlıkları aratıldığında kullanıcıların karşısına çıkıyor.
Eğer ki tüm bu 452 adet uygulamayı Iphone’unuza indirmeyi düşünürseniz biraz cep yakabilir, totalde 875.25$ ı gözden çıkarmanız gerekiyor.
Eğer ki bu uygulamaları indirirken hiç mi ucuz birşey yok diyorsanız, size birkaç iyi haberim var. Bu uygulamaların bir bölümü de ücretsiz veya en fazla 0,99$.
Dolayısıyla bence siz yine de şarap konusunda kendi bildiklerinizden şaşmayın, paranız cebinizde kalsın 

 

Üzüm bağlarının verimliliğini artıran akıllı robot

“Bu küçük robot 45 derece eğimli arazilere bile tırmanıp üzüm bağlarının haritasını dahi çıkarabiliyor. Bu aygıtı icat edenler bu durum...