2 Ağustos 2010 Pazartesi

Butik ve Şato Şarapçıları Aynı Çatı Altında Toplanıyor.

“BUTİK VE ŞATO ŞARAPÇILARI AYNI ÇATI ALTINDA TOPLANIYOR”
Uzun yıllardır şarap sektörünün farklı basamaklarında başarıyla yer almış 3 isim, Şakir Akışık, Perran Arıbal ve Jean Luc Colin, ülkemizin en sorunlu sektörlerinden biri olan “Şarap Sektörü” ne bir açılım getirmesi ve yaşanan sorunları birlikte aşmak amacıyla “Birleşik Anadolu Şarap Üreticileri Platformu” adı altında, ortak akıl ve çözüm önerilerinin birleşeceği ve kazanıma döneceği bir birlik oluşturmak üzere yola çıktı.

Çeşitli ölçeklerdeki butik ve şato tipi üretim yapan şarap üreticileriyle birlikte hem üretim, hem pazarlama hem de satış ve dağıtım alanlarında bir güç birliği oluşturmayı hedefleyen platform, Türkiye’de şarabın kalitesinin iyileştirilmesi, dünyaya tanıtılması ve ihraç edilmesi yönünde de hedeflere sahip. Platforma katılacak firmaların azalan maliyetleri sebebiyle görülecek şarap fiyatlarındaki düşüş de, hem şarapseverlerin daha uygun fiyatlı şarap içebilmelerini sağlarken, satış ve dağıtım ağının genişliği de, bugüne kadar tüketici ile buluşamamış değerli şarapların da keşfedilmesine imkan sağlayacak.Bunların yanı sıra, platform tarafından önologlar eşliğinde şarapseverler, turizm sektörü çalışanları ve şirket çalışanlarına yönelik düzenlenecek seminerlerde, farklı marka ve üzümlerin tadımlarının yanı sıra yemek-şarap uyumunun teorik ve pratik alıştırmaları, tadım organizasyonları, yurtiçi ve yurtdışı şarap fuarlarına katılım, yine yurtiçi ve yurtdışı şarap turları organizasyonları da yer alacak.
Platformun şarapseverler açısından bir diğer avantajı da, bu birlik çatısı altında satılacak şarapların

-Standard bir kalite seviyesi

-Çevre koruma ve sosyal sorumluluk projeleri

-Sağlıklı ve hijyen şartlarında çalışmalar

-Stok kontrolü (stoksuzluk ve ürün muhafaza)

-Şeffaflık, dürüstlük (Kayıtlı çalışma, doğru bilgi)

-Fiyat /kalite dengesi
garantisi altında olduklarını belirten bir güvence etiketine sahip olmaları…

Üzüm bağlarının verimliliğini artıran akıllı robot

“Bu küçük robot 45 derece eğimli arazilere bile tırmanıp üzüm bağlarının haritasını dahi çıkarabiliyor. Bu aygıtı icat edenler bu durum...