1 Ağustos 2010 Pazar

Şarabı keşfetmek

Süre: 5 saat

Kısa süre içerisinde şarap dünyası ve şarap kültürü hakkında kapsamlı bir bilgi edinmek isteyenler için ideal bir olan bu seminerde, üzümler, bölgeler, önemli şarap ve üreticiler, şarap yapımı, saklama ve yemek-şarap uyumu hakkında temel bilgiler yanında, temel tadım teknikleri anlatılarak farklı 10 şarabın tadımı gerçekleştirilmektedir.

Bu seminerin sonunda, restoranda veya alışverişlerinde seçeceğiniz şarabın yemeğinizle uyumu, satın alırken ve saklarken dikkat edilmesi gereken noktalar, etiket okuma veya bulunduğunuz ortamda açılan şarap sohbetlerinde en azından konuyu takip edebilecek, kalitesini değerlendirebilecek bir bilgi düzeyine sahip olacaksınız.

Program:

Temel tatlar (atölye çalışması)
Aroma aileleri
Tadım tekniği
Eski -Yeni Dünya, yabancı çeşitler
Genç-eski şarap, Türk şarapları
Servis-Saklama-Satın alma
Şarap/Yemek uyumu
Kısaca Şarap Tarihi
Kısaca üzüm çeşitleri
Kısaca dünyadaki önemli üretici ülkeler

Diğer Seminerlerimiz:

Çikolata&Şarap
Yoğunlastırılmıs Tadım Kursu
Kırmızı Şarap Hakkında Hersey
Beyaz Şarap Hakkında Hersey
Amatör Şarap Üretimi
Şarapta Fıçı

http://www.anatolian-vineyards.com

Copyright Anatolian Vineyards 2010 Sitemizdeki yazılar izinsiz kullanılamaz

Üzüm bağlarının verimliliğini artıran akıllı robot

“Bu küçük robot 45 derece eğimli arazilere bile tırmanıp üzüm bağlarının haritasını dahi çıkarabiliyor. Bu aygıtı icat edenler bu durum...